Workshops, Polyvagal, Therapie, Lichaamsgericht, Coaching, Body, Mind, EMDR, Therapeut, Amsterdam

Mooi! Iedereen heeft trauma’s

Op de trap tikte ik Holger op zijn schouder en vroeg of ik een Somatic Experiencing sessie bij hem kon doen. Ik heb geen trauma’s, maar ben heel benieuwd naar jou sessies. Holger keek me meest geamuseerd aan en zei: iedereen heeft trauma’s. Het is een onderdeel van ons leven. Door trauma is het mogelijk dat we nu de groei door kunnen maken die we eerder niet konden. Dat wij zelfs de groei kunnen doormaken die ons ouders en voorouders niet konden. Trauma is een onderdeel van onze evolutie als mensheid.

Trauma

De hele dag door komt er informatie op ons af. Ons systeem leert naarmate we ouder worden steeds beter deze informatie te verwerken. Onze capaciteit groeit hierin. Zo leren we lopen, praten, werken, langdurige relaties onderhouden, kinderen verzorgen en nog veel meer. Maar soms gebeuren er dingen die onze capaciteit om lekker door het leven te gaan beperken. Dit is trauma. De beperking ontstaat doordat ons systeem meer belast wordt dan we aankunnen op een moment. Dit kan een ongeluk, moeilijke geboorte of misbruik zijn, maar ook bijvoorbeeld gebrek aan goed afgestemde ouders. Ouders die je grenzen niet aanvoelen. Het te druk hebben om je de benodigde aandacht te geven, of je altijd pushen om te presteren. Deze overbelasting brengt ons systeem uit balans en zorgt dat we minder effectief kunnen reageren op wat op ons afkomt in het moment. Aanhoudende stress is een bekend voorbeeld hiervan.

Heling

Wat trauma kenmerkt is dat we het huidige moment beleven als het moment dat het trauma is veroorzaakt. We zitten vast in het verleden als het ware. Iets wat nu gebeurt triggert het trauma in ons. Hierdoor wordt het huidige moment gekleurd met gedachten, emoties en sensaties van het verleden, die vast zijn komen te zitten door de overbelasting van ons zenuwstelsel. Zo kan bijvoorbeeld een piepend geluid waar je nu niet van bewust bent je terug brengen naar het moment van paniek toen je een auto-ongeluk had waar het metaal op asfalt hetzelfde geluid maakte. Heling van trauma ontstaat door capaciteit op te bouwen en vast zittende energie te verwerken. Zo kun je het huidige moment fris ontmoeten in plaats van door het filter van verleden.

Somatic Experiencing Therapie

De meest effectieve therapievorm die ik ken voor de behandeling van trauma’s is Somatic Experiencing. Daarom ben nu zelf een Somatic Experiencing Therapeut. Ik raad iedereen ten harte aan om een aantal van deze sessies te nemen bij een therapeut die je aantrekt. Des te meer als je interesse hebt in een mooier en voller leven. Kijk voor meer informatie op www.consciousinvitations.nl

Workshops, Polyvagal, Therapie, Lichaamsgericht, Coaching, Body, Mind, EMDR, Therapeut, Amsterdam

Burn-out: aanboren van je levenskracht

Aan de muur

Op vrijdagmiddagen heb ik witte handen, ik draag een gordel verzekerd aan een touw. Dit om te voorkomen dat ik een vrije val maak naar de vloer van de klimhal. Als ik begin te klimmen heb ik veel zin en energie. Ik heb een

(meer…)
Workshops, Polyvagal, Therapie, Lichaamsgericht, Coaching, Body, Mind, EMDR, Therapeut, Amsterdam

Waarom zit ik in mijn hoofd?

Ankeren in het nu

In de Bordeaux op een heuveltje tussen de wijngaarden en de pruimbomen ligt Plum Village. Hier stopt iedereen om de 20 minuten om weer even contact te maken met het Nu. Een bel helpt je hieraan te herinneren.  Je stopt met wat je doet en volgt bewust met je aandacht de volgende drie ademhalingen. 

Het tekst wordt door het hele boek onderbroken door sterretjes. Aan het begin van het boek word je gevraagd om bij elk ster dat je tegen komt even te stoppen en contact te maken met je lijf. Een geweldige uitnodiging in het boek “Het kracht van Nu”.

Zowel Tich Nhat Han als Eckhart Tolle helpen ons door bovenstaande oefeningen de gewoonte van ons aandacht te doorbreken. Dit door bewust een moment in te lassen waarbij het aandacht verschoven wordt uit het denken naar het voelen. Het lijf en ons adem is alleen in het nu te ervaren. Zo maken we via ons lijf contact met het huidige moment, daar waar ons leven zich afspeelt.

Waarom zit ik in mijn hoofd

Voor iedereen herkenbaar denk ik in bepaalde mate dat je hoofd overactief is en maar niet wil rusten. En dat een kleine impuls van buiten af en gedachteketen ontrafeld dat je een tijdje doet rond dwarrelen in je eigen wereld. Hoe komt het toch dat we bijna dwangmatig in ons denken zitten. De belangrijkste reden waarom we massaal overmatig denken is simpelweg omdat ons lijf niet veilig voelt voor ons. De emoties en sensaties die in ons lijf gaande zijn voelen soms niet goed en we nemen ons toevlucht in het denken. En wanneer zowel het lijf als gedachte storend zijn vluchten we nog hoger door te dissociëren. Dit is een woord uit de psychologie om aan te duiden dat je uit je lijf treed en zelfs uit je hoofd. Het is dan niet mogelijk om informatie te verwerken en alles lijkt wazig.

Je lijf, de bron van heling

Het is heerlijk om een lijf te hebben. We kunnen voelen, proeven, zingen, dansen en seksen.  Tegelijkertijd draagt ons lijf pijn en verdriet uit het verleden. Dit is omdat ons zenuwstelsel ooit niet heeft kunnen omgaan met een situatie. Het lijf heeft letterlijk een gebeurtenis niet kunnen verteren. Deze pijnen met ons dragen kost energie en het beperkt ons gevoel van vrijheid. Zo kan het dat het niet lekker voelt om in je lijf te zitten soms. En onbewust stijg je langzaam naar je hoofd.

Je lijf is een bron van heling. Wanneer het genoeg ruimte, rust en levensenergie ervaart kan het zelfs de oude pijnen genezen. Dit is waarom belichaming zo belangrijk is voor de kwaliteit van ons leven. Door meer in contact te komen met ons lijf voelen we beter waar onze behoeftes liggen en wat gezond voor ons is. We kennen onze grenzen beter. We gaan met mensen om die ons voeden. Doen werk dat ons meer energie geeft. Bewegen meer in de tempo van ons lijf en zijn meer in contact met de natuur. Dit zorgt ervoor dat we meer levensenergie en vreugde ervaren en meer vertrouwen krijgen in ons lijf. Met deze vertrouwen en energie kun we ook de oude pijnen ontmoeten en deze helen.  Zo ontstaat de vicieuze cirkel voor een belichaamd leven.

Een uitnodiging

Ik nodig je van harte uit om in contact te komen met je levensenergie en vanuit deze kracht de blokkades te ontmoeten die je niet meer dienen. Om zo vrijer en levendiger door het leven te gaan. Je bent welkom voor het volgen van een mijn workshops of een individuele sessie. Kijk voor meer informatie op www.consciousinvitations.nl

Workshops, Polyvagal, Therapie, Lichaamsgericht, Coaching, Body, Mind, EMDR, Therapeut, Amsterdam

Diepste verlangen & grootste angst

Een basisbehoefte

Het experiment werd na vier maanden stopgezet. Tegen die tijd was de helft van van de baby’s gestorven. De Oostenrijkse psychoanalist Spitz wilde weten of de mens kan overleven zonder affectie. 20 baby’s kregen de basisverzorging van voeding, verschonen en wassen, maar niets meer. De verzorgers mochten de baby’s niet aankijken, hen niet meer aanraken dan nodig en niet met hen communiceren. De omgeving werd steriel gehouden, zodat de baby’s niet ziek konden worden. Na de stop van het experiment kwamen nog 2 baby’s te overlijden.

Op het moment dat we geboren worden is ons zenuwstelsel nog niet compleet ontwikkeld. Het stuk dat verantwoordelijk is voor ons sociale vermogen wordt ontwikkeld door de verbinding met onze zorgdragers. Deze verbinding is letterlijk voeding voor ons. De aanraking van de ouders, hun afgestemde stem en liefdevolle blik zijn essentieel voor ons bestaan.

Dit experiment van Spitz betreft een relatief kleine groep met extreme omstandigheden en extreme gevolgen. In realiteit speelt dit op grote schaal in minder extreme vorm over de hele wereld. Veel van ons hebben niet de voeding gehad die we nodig hebben om sociaal lekker te functioneren. Simpelweg omdat onze ouders en omgeving dit zelf ook niet hebben gekregen. Dit klinkt als   deprimerend nieuws, maar is dat ook zo?

Een ander wereld

In een gesprek op een natuurlijke wijze ruimte nemen en ruimte geven aan anderen is voor velen mensen niet vanzelfsprekend. Jezelf zijn en je spontaan uiten zonder je te hoeven bewijzen is ook niet voor iedereen weggelegd. Wat ik hier schets is heel normaal, maar is het ook natuurlijk? Er is een belangrijk verschil tussen wat wij normaal vinden en wat natuurlijk is. We noemen gedrag normaal als het veel voorkomt, maar dat wil niet zeggen dat dit een natuurlijke en gezonde manier van doen is. Zou het ooit de norm kunnen worden dat we ons versterkt voelen door het publiek als we op het podium staan? Dat we genieten wanneer we onze vrienden en vreemden zien schitteren omdat ze in hun kracht staan. Dat sociale gelegenheden voedend zijn voor ons en ons vullen met energie en inspiratie? Hoe zou de wereld eruitzien als het merendeel van ons zich kon verbinden zoals we daar diep in ons hart naar verlangen? Zouden wij onszelf meer of minder verdoven op feestjes? Zouden we ons meer of minder eenzaam voelen? Zouden we “meer” of “minder” roepen naar Geert Wilders?

Het goede nieuws

We hebben allemaal de potentie om voluit te leven in verbinding! Ons zenuwstelsel inclusief ons brein is zeer elastisch. Het kan zich snel hervormen en reorganiseren, waardoor het ons in staat stelt om tot onze volle potentie te groeien. Dit is mogelijk wanneer we de verdedigingsmechanismen die zijn opgebouwd omarmen. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat niet krijgt wat het nodig heeft, en huilt uit protest en frustratie. Als een ouder hier niet afgestemd op kan reageren, zal het zenuwstelsel van het kind ingrijpen om uitputting te voorkomen. Het kind klapt dicht en wordt stil. Het lijkt alsof het geen behoefte meer heeft, maar juist het tegenovergesteld is waar. Wanneer dit herhaaldelijk gebeurt leert het kind om zijn behoeften te onderdrukken om niet steeds de frustratie en pijn te ervaren. In zijn zenuwstelsel wordt verbinding gekoppeld aan pijn en frustratie. Als volwassene blijft dit mechanisme actief in het beschermen tegen pijn en frustratie, door geen diepe verbindingen aan te gaan met mensen.

Het bovenstaand beschreven mechanisme is een voorbeeld. Elk persoon is anders georganiseerd. Maar automatische patronen hebben allemaal gemeen dat ze zich onbewust afspelen en dat ze doorbroken kunnen worden wanneer ze in het bewustzijn komen. Door de werking en functie van patronen in te zien, en de emoties zoals boosheid en verdriet die het voeden te omarmen, verliezen ze hun kracht en ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Somatic Experiencing is een prachtige en zeer effectieve methode die dit proces faciliteert.  

je bent heel welkom

In mijn sessies werk ik onder andere met dit thema dat gaat over diepste verlangen en grootste angst. Om je uit te nodigen tot een voller leven. Kijk voor meer informatie op mijn site www.consciousinvitations.nl

Workshops, Polyvagal, Therapie, Lichaamsgericht, Coaching, Body, Mind, EMDR, Therapeut, Amsterdam

Nectar van het leven

Richt je aandacht op hem die de wijn inschenkt, want hij is van belang, niet de beker. – Rumi

Jouw aandacht vormt de wereld! De intensiteit en kwaliteit van je aandacht heeft de magische kracht om materie te doorgronden en het met levensenergie te voeden. Je mag dit zowel in letterlijke als figuurlijke zin opvatten. Albert Einstein vertelde: Ik ben niet slimmer dan anderen, maar blijf simpelweg langer naar hetzelfde probleem kijken. Wim Hof, bekend als de Ice Man, heeft bewezen dat hij met zijn aandacht zijn immuunsysteem kan beïnvloeden. Hij kan letterlijk leven blazen in cellen waar het leven zich heeft teruggetrokken door kou. Dit doet hij door middel van zijn aandacht. Iets wat wij allemaal kunnen!

Wat is aandacht

Voordat je verder leest, nodig ik je uit om te onderzoeken wat aandacht is. De eerste neiging is misschien om te gaan nadenken over wat aandacht inhoudt. Dit is niet mijn uitnodiging. Ik vraag je om de tijd te nemen om aandacht te ervaren. Je kunt waarnemen hoe aandacht beweegt op dit moment. Waar het heen gaat. Hoe het voelt als de aandacht in het lichaam rust of op gedachten is gericht. Wat het effect is van een sterke focus of juist een weids focus loos gewaar zijn. Door op deze manier hiermee te spelen kan je uit eigen ervaring proberen woorden te geven aan wat aandacht is. Ik nodig je uit om te onderzoeken welke relatie aandacht heeft tot bewustzijn. Is dit hetzelfde als bewustzijn? Zo niet, wat is het verschil?

Gewoonten in aandacht

Door onze geschiedenis, cultuur en opvoeding ontwikkelen we gewoonten van aandacht. Zo kan onze aandacht heel erg gericht zijn op ons denken. Of heel erg naar buiten. Of juist sterk naar binnen gekeerd. Je kunt je voorstellen dat elke van voorgaande voorbeelden resulteert in een andere beleving van de wereld. Gewoonten van onze aandacht hebben een enorme impact op de kwaliteit van ons leven. Door hier nieuwsgierig over te zijn en ermee te spelen ontstaat er bewustwording van deze gewoonten. Daaruit kunnen zich ook opties aandienen voor het doorbreken van patronen die ons niet dienen. Bijvoorbeeld; doordat het opvalt dat je veel in je hoofd zit en je hier stress door ervaart, ontstaat de interesse om meer in het lijf te zitten. Je merkt het effect hiervan en nodigt jezelf vaker uit om je lijf te voelen. Of zoekt situaties op waarbij dit makkelijker wordt. Hierdoor verschuift de gewoonte van aandacht steeds meer naar het lijf toe. Een ander voorbeeld is dat er verschuiving van aandacht plaats vind van negatieve gedachten naar positieve en realistische gedachten.

Harde aandacht en zachte aandacht

Een zeer waardevol onderscheid voor mij is het verschil tussen harde aandacht en zachte aandacht. Zachte aandacht is zuivere aandacht. Het wil niets en hoeft niets. Hierdoor heeft het vermogen om met alles te zijn, en alles te ontmoeten precies zoals het op dat moment is. Sensaties en emoties die om aandacht vragen voelen zich ontmoet door deze zachtheid en kunnen daardoor hun functie voltooien. Dit is helende aandacht. Helend voor onszelf en ook voor anderen. Het is aandacht die tot omarming en liefde uitnodigt. In feite is dit liefde.

Harde aandacht is aandacht plus een oordelende overtuiging. Het heeft een agenda, het wil iets. Zo kan het dat onze aandacht op een sensatie, emotie, gedachte of een persoon wordt gericht en dit meteen een overtuiging bij ons triggert: Dit wil ik niet. Dit moet anders. Ben ik nu nog steeds niet hiervan genezen? Allemaal voorbeelden waarbij er een oordeel rust op het object van onze aandacht. Dit veroorzaakt verkramping in ons lijf. En ook verkramping in het object. Dit kan een emotie zijn, maar ook een collega of een vriend. Neem even de tijd en beeld je in: hoe is het wanneer iemand je wil veranderen of verbeteren? Hoe is het om de boodschap te krijgen dat je niet goed bent zoals je nu bent. Stroomt er dan liefde in je of verkramp je? In hoeverre is het nog mogelijk je hart te openen, kwetsbaar te zijn en jezelf te laten zien.

De man die de wijn inschenkt

Rumi nodigt ons hier uit om ons te richten op de bron. Daar waaruit het nectar van het leven stroomt. Ik nodig je uit om je aandacht te richten op de bron van aandacht. Wellicht is dit mindbuggeling voor je. Probeer dit niet te vatten met het denken. Ga zitten en observeer de aandacht. Raak hier vertrouwd mee. Merk op waarin de aandacht opvalt. Anders gezegd; wat is zich gewaar van aandacht? Wees dat en blijf dat! Dit is de ultieme bevrijding. Voor velen is dit een proces van jaren, bij anderen gaat dit iets sneller. Wees niet ongeduldig. Laat resultaten behalen over aan ondernemers. Ontwikkel liefde voor het onderzoeken van liefde. Je oogst zal voorbij alle cijfers gaan.

Van harte welkom

Voor een directe ervaring van vrijheid en liefde, en bewustwording van aandacht, nodig ik je uit op een Conscious Meeting avond in Amsterdam oost

Je hart weet de weg

Your hart knows the way, run in that direction! – Rumi –

Hierbij de allereerste dan! De eerste van een reeks blogs met als doel je te verleiden naar je hart en je diepste weten. Je uit te nodigen naar een losser en levenslustiger dagelijks leven. Ik zal in elke blog een thema aankaarten die elke ware levensgenieter op een gegeven moment tegenkomt. Mijn intentie is om deze grote thema’s naar het alledaagse te brengen en tastbaar te maken. We trappen af met het thema Verlangen. Daar waar het begint.

De kracht van verlangen.

In contact komen met ons diepste verlangen is alles bepalend! Het zet de koers in welke richting je leven zich gaat ontvouwen. Dit is inderdaad nogal een statement. Neem alstublieft niks van mij aan, maar kijk vooral voor jezelf of dit overeenkomt met je huidige beleving van de realiteit. Hier komt er nog één. Diepe interesse is de eerste stap op elk pad. Zo ook op die van bewustwording en mooi in het leven staan.

Wat is jouw verlangen in dit leven?

Het helder hebben van wat we willen op het diepste niveau brengt ontzettend veel rust met zich mee. We hoeven dan niet te hollen achter verlangens die ons niet bevredigen of zelfs schadelijk kunnen zijn. Dit kost veel energie en brengt veel onzekerheid met zich mee. Ik wil je uitnodigen om de tijd te nemen om je bewust te worden van je diepste interesse. Neem zo veel en zo vaak nodig de tijd, en vraag jezelf af wat je wilt in dit leven. Wat is het meest waardevol voor je? Wellicht laat het antwoord op zich wachten. Wellicht komt het denken met ontelbare dingen. Neem alle tijd, en neem niet genoegen met het eerste het beste antwoord dat je denken uit conditionering ophoest. Zak dieper en voel lager. Daar waar de diepste verlangens gefluisterd worden door je hart.

Diepste verlangens zijn genesteld in het hart.

Hoe kom je hiermee in contact? De verlangens die zich als eersten aandienen bij dit onderzoek zijn meestal luid en bevinden zich voornamelijk in het hoofd. Gedachten waar een belofte in zit. Als ik dat heb of daar ben, dan ben ik gelukkig en kan ik rusten. Dit is hoe de gedachte ons de wortel voorhoudt en hoe het geluk buiten het huidige moment geplaatst wordt. Een manier om hier doorheen te prikken is door je in te beelden dat je vandaag daadwerkelijk daar bent waar je zou willen zijn. Wanneer alle externe omstandigheden naar je wens zijn. En heel reëel kijken hoe het leven er vandaag uitziet, en voornamelijk hoe het voelt. Of heb gesprekken met vrienden over wat jullie echt willen in het leven en onderzoek samen. Een andere manier is observeren van een persoon die alles heeft wat je wilt hebben, en kijken hoe die het leven ontmoet. Hoe zit hij of zij in vriendschap, werk, relaties etc. Is dit waar jij heen wilt? Als dat zo is, ga ervoor! En ik nodig je uit voluit te ervaren wat de oogst van je verlangen is. Dit zal je helpen om je interesse in dezelfde richting te verdiepen als het echt goed voelt, of te verleggen naar een diepere laag omdat je hartverlangen nog niet bereikt is.

Luister naar je fluisterend hart.

We zijn in de eerste plaats overlevers, daarna sociale wezens en vervolgens denkers. Anders gezegd we zijn geëvolueerd van reptielen naar zoogdieren en vervolgens naar de moderne mens. Wanneer er een gevaar dreigt is een fijne ontmoeting met iemand even niet relevant. Of maak jij eerst netjes je gesprek af wanneer een tijger achter je gromt? Ons oudste stuk brein schakelt de rest van het brein uit om te kunnen overleven. Wanneer we lekker in een groep zitten zijn onze gedachten meer helder en komen we beter tot ons recht. We zijn soms zelfs grappig! Wat ik hiermee wil zeggen is dat het denken achter in de rij aansluit als het gaat om onze basisbehoeften. Veiligheid, voeding, liefde, seksualiteit, vriendschap en verlangens zijn de behoeften van het lichaam. We kunnen contact hiermee maken door te voelen en de aandacht in het lichaam te laten rusten. Zo leren we de taal van ons lijf. En kunnen we de intelligentie hiervan gebruiken als een kompas. Een kompas die de weg wijst naar plekken waar we ons vervuld voelen en kunnen rusten. Waar we meer in contact zijn met onze vrienden, familie en de natuur. Waar we meer in contact zijn met het leven!

Een uitnodiging.

Een uitnodiging tot onderzoek naar je diepste verlangen, tot voelen. Een uitnodiging richting een voller leven! Wellicht dat er meer vraagtekens oppoppen bij het lezen van zo’n blog of is er interesse getriggerd. Je bent van harte welkom bij een Conscious Meeting om te onderzoeken en te ervaren waar je hart naar verlangt.

Workshops, Polyvagal, Therapie, Lichaamsgericht, Coaching, Body, Mind, EMDR, Therapeut, Amsterdam

Over zelfrealisatie en taart bakken

Het voelde zo dichtbij. Alsof ik het al kende, maar ik het mij nog niet realiseerde. De laatste dagen voelde en beleefde ik dingen anders dan normaal en nu heb ik een boek in mijn hand met mooie zwart-wit foto’s en oneliners van Nisargadata Maharaj. Een van de grote wijzen uit India. Ik lees: Wees getuige van je gedachten… . Ik merk dat dit al gaande is en lees verder: Blijf de toeschouwer… . En mijn zoektocht naar zelfrealisatie was gedaan.

De grote wijzen uit vele culturen, tijden en geloven benadrukken de waarde van zelfrealisatie.Talloze boeken zijn hierover geschreven en miljoenen mensen hebben hun leven hieraan gewijd. Zij volgden de woorden van de wijzen om vrijheid te verkrijgen, en zo verlost te zijn van hun lijden. Zo heb ik dit ook gedaan en dit is wat ik met jullie kan delen.

Vind uit wie het is die lijdt

Het verhaal gaat dat één van meest hoogstaande Yogi’s in de tijd van Ramana Maharshi op een dag overspoeld werd door twijfels. Diezelfde dag trof hij zichzelf aan Ramana’s voet op de heilige berg Arunachala. Hij uitte zijn frustratie; ik heb alle boeken gelezen die er zijn en alle vormen van meditatie eigen gemaakt. En toch is er nog geen bevrijding. Ramana, vertel mij alsjeblieft hoe ik en samen met mij de mensheid verlost kan worden van lijden. Ramana nam hem tot zich en keek 15 minuten in stilte naar de Yogi met zijn zachte blik en antwoorde; vind uit wie het is die lijdt. De Yogi keerde in en herkende de waarheid van Ramana’s uitnodiging, overspoeld met vreugde bleef hij sprakeloos zitten bij Ramana tot de nachtval.

Zelfrealisatie

Zoals het woord het al zegt betekent dit realisatie van het zelf. Het kennen van je ware essentie. Dit gaat gepaard met de verlossing van het illusieve ego. Met ego bedoel ik het geloof in de “ik-gedachte” en daaraan hangende overtuigen zoals je identiteit. Je kunt je heel terecht afvragen wat je hier in godsnaam aan hebt. Ik wil je uitnodigen om naar je eigen ervaring te kijken om dit te beantwoorden. Herken jij wellicht één van de volgende overtuigingen bij jezelf? “Ik ben niet goed genoeg.” “Ik ben beter dan anderen.” “Ik moet aan mezelf werken.” Hoe zou het leven zijn zonder zulke overtuigingen? Zal je meer ruimte en vrijheid ervaren of minder? Meer of minder stress hebben? Meer of minder verbinding voelen met de natuur en mensen om je heen? Ergens in ons systeem lijken deze overtuigingen nodig om te kunnen blijven functioneren. Om controle te houden over ons leven en te overleven. Maar is dat echt zo?

Je bent dat waarin alles verschijnt

Is het nodig om af te keuren wie je nu bent om te kunnen groeien? Is het nodig om jezelf te vergelijken met anderen wanneer je een taart bakt? Is het nodig om een beeld van ons zelf of anderen te creëren om te kunnen genieten van het moment? Mijn ervaring is dat ik veel effectiever, vrijer en liefdevoller door het leven ga zonder de ballast van het ego. De gewoonte om een beeld van onszelf te creëren en deze identiteit met ons leven te beschermen is vrij sterk. Oorlogen zijn twee identiteiten die tegen elkaar vechten, is het niet? Het is van immense waarde om dat in te zien. Dat kan het pad vrij maken voor zelfrealisatie; om jezelf te herkennen als dat waarin alles verschijnt. Dit is een ware bijdrage aan vrijheid en liefde.

Belichaming van zelfrealisatie

Jezelf herkennen als bewustzijn, voorbij vorm en identiteit, is het begin. Nu is het vermogen gegroeid om de gewoonten die onszelf en de mensheid op dit moment niet dienen te herkennen. En met een beetje geluk kunnen we langzaam maar zeker van uit deze realisatie van eenheid bewegen in ons dagelijkse leven. Dit is belichaming. Een cliffhanger naar mijn volgende blog 😉

New Life Fest

Blaas nieuw leven in je lijf met het New Life Fest!

Ontdek onze diverse body mind en spirit workshops. Dans, adem, verbind en onderzoek samen met ons. Ontmoet onze facilitators en hun ingangen tot bewustwording!


Check-out the early bird prijzen op de website!

Uiteraard volgens wij de richtlijnen van het RIVM.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het programma:

–> 2 april
9:30 – 11:30 Perceptual Bodies @Virginiavivaldi

15:30 – 17:30 Man zijn in deze tijd @ Joos & Gunnar

18:00 – 20:00 The Big Five: Survival Styles @EhsanEbadi

–> 3 april
8:30 – 9:30 I gut you – Yoga for digestion @flowwithLydiaYoga

16:00 – 18:00 Manifesting Magick @Serena

18:30 – 20:00 Zelfliefde & Empowerment @Suvanacoaching

–> 4 april
8:00 – 10:00 Clean up your body met Tao chi kung @KoenTangelder

10:30 – 12:30 Een uitnodiging om te vertragen @KalyaniCoaching

13:00 – 15:00 Challange your breath @Lilianunlimited

16:00 – 18:00 De sterrenbeelden in jou @Eigentijdsejongeren

18:30 – 19:45 Yin @FlowwithLydiaYoga

–> 5 april
10:00 – 11:30 De magie van je cyclus @TheMagicofyourMenstrualcycle

Meld direct aan door op de workshop te klikken!

Rising Up Online Fest

Een weeklang gratis online workshops!

Neem een voorproefje online van diverse body mind en spirit workshops. Dans, adem, verbind en onderzoek samen met ons. En ontmoet onze facilitators en hun ingangen tot bewustwording!

Noteer ook 2,3 en 4 april alvast in je agenda. We hebben dan de New life Fest op locatie. Deelnemers van The Rising Up Online Fest zullen speciale aanbiedingen ontvangen voor de workshop van de New Life Fest!

~~~~~~~~

Het programma:

–> 22 maart
19:00 – 19:45 I gut you – Yoga for digestion @FlowwithLydiaYoga

20:00-20:45 De magie van je cyclus @TheMagicofyourMenstrualcycle

–> 23 maart
9:00 – 9:45 Morning Mourning @Virginiavivaldi

18:30 – 19:15 Ignite: Drum & Dance Equinox @Devotedhealingarts

19:30 – 20:15 Zelfliefde & Empowerment @Suvanacoaching

–> 24 maart
9:00 – 9:45 Challange your breath @Lilianunlimited

17:00 – 17:45 The Wim Hof Method @Boy&jeroen

18:00 – 18:45 Percepual Eating @Virginiavivaldi

19:30 – 20:15 The Big Five: Survival Styles @EhsanEbadi

–> 25 maart
10:30 – 11:15 The Art of Storytelling @RaphaelRodan.com

11:30 – 12:15 Een uitnodiging om te vertragen @KalyaniCoaching

18:30 – 19:15 Igniting Ecstasy & Joy @devotedhealingarts

19:15 – 20:00 Manifesting Magick @Serena

20:00 – 21:00 Man Zijn In Deze Tijd @Joost&Gunnar

–> 26 maart
13:00 – 13:45 De sterrenbeelden in jou @Eigentijdsejongeren

–> 28 maart
8:30 – 09:15 Clean up your body met Tao chi kung @KoenTangelder

10:00 – 10:45 Tantric Hatha Yoga @JuliedeRooij

13:00 – 13:45 Yin Yoga @FlowwithLydiaYoga

Meld direct aan! en vergeet niet aan te geven voor welke workshop(s)

    Mailingslijst

    Ja ik wil op de hoogte blijven en informatie over workshops en trainingen toegestuurd krijgen van Conscious Invitations